fleet pane showing embarked unit

A place for discussion of making game modifications.
User avatar
siyoa
Posts: 177
Joined: Fri Apr 21, 2017 3:19 pm

fleet pane showing embarked unit

Postby siyoa » Thu Feb 20, 2020 5:53 am

latest version will be listed here, population report is no longer part of this mod, please download separately

for unit list as a tool-tip download following file

Feb 28, 2020 version:
ShipUnitsHover.zip
(2.85 KiB) Downloaded 258 times


for both icon and tool-tip download this one

Feb 28, 2020 version:
ShipUnitsIcon.zip
(3.98 KiB) Downloaded 227 times


screenshots:

tooltip_units_01c.jpg
tooltip_units_01c.jpg (94.67 KiB) Viewed 4154 times

unit_icon_final_01c.jpg
unit_icon_final_01c.jpg (44.85 KiB) Viewed 4154 times
Last edited by siyoa on Sat Feb 29, 2020 6:14 am, edited 1 time in total.
How did YOU get a key? All right, go in.

gaerzi
Posts: 116
Joined: Wed Jul 10, 2019 1:30 pm

Re: fleet pane showing embarked unit

Postby gaerzi » Fri Feb 21, 2020 11:24 am

Does it handle when a ship has several different transported units? You can have more than one shuttle hangar.

User avatar
siyoa
Posts: 177
Joined: Fri Apr 21, 2017 3:19 pm

Re: fleet pane showing embarked unit

Postby siyoa » Sat Feb 22, 2020 12:10 am

gaerzi wrote:Does it handle when a ship has several different transported units? You can have more than one shuttle hangar.


yes and no, hehs

yes ... several different units
no ... several same units

8-)

should be "yes" to both now

EDIT: ups, left some debugging strings there showing during game play, please re-download
Attachments
PopReport.7z
(80.24 KiB) Downloaded 568 times
show_unit_icons_01.JPG
show_unit_icons_01.JPG (17.34 KiB) Viewed 4328 times
How did YOU get a key? All right, go in.

DanTheTerrible
Posts: 43
Joined: Fri Feb 22, 2019 11:28 am

Re: fleet pane showing embarked unit

Postby DanTheTerrible » Sun Feb 23, 2020 9:10 am

This looks very cool, it seems to fulfill an expanded feature request I posted to the feature suggestion forum. One question: does this mod include the improvements made to the population panel by harpy eagle? If not, are the two mods compatible?

DanTheTerrible
Posts: 43
Joined: Fri Feb 22, 2019 11:28 am

Re: fleet pane showing embarked unit

Postby DanTheTerrible » Sun Feb 23, 2020 11:03 am

How does one open a .7z file? I don't seem to have an application to unpack it with, do I have to download something?

AMX
Posts: 59
Joined: Fri Nov 24, 2017 10:41 pm

Re: fleet pane showing embarked unit

Postby AMX » Sun Feb 23, 2020 11:04 am

DanTheTerrible wrote:How does one open a .7z file? I don't seem to have an application to unpack it with, do I have to download something?

With 7-zip:
https://www.7-zip.org/

DanTheTerrible
Posts: 43
Joined: Fri Feb 22, 2019 11:28 am

Re: fleet pane showing embarked unit

Postby DanTheTerrible » Sun Feb 23, 2020 3:01 pm

I got this working, but the displayed population icons on my cargo ships are very small and hard to see, much smaller than the ones in the example pics above. It's particularly problematic as the only loadable populations I have in my current game are Yoral and Teros, both primarily white with orange accents, which are placed against a cargo module on my Yoral transports that is also white with orange accents.

Edit: I loaded some hovertanks and have the much same issue, though the tanks are a bit larger and easier to see, even though the color scheme is basically grey and white against grey and white. They extend more beyond the edge of the cargo modules than the population units do (the only clearly visible part of the population icons are the feet).

User avatar
siyoa
Posts: 177
Joined: Fri Apr 21, 2017 3:19 pm

Re: fleet pane showing embarked unit

Postby siyoa » Mon Feb 24, 2020 11:42 pm

sorry for 7-zip, didn't realize it can be an issue

yes, this mod contains population report mod, I may separate them in the future

there may be an issue with scaling, I mean there is, I would like to rewrite the part that draws race icons, but I only had about 15 minutes to work on this mod so far ... can you upload some pictures, or even save game file, what is your resolution ?
How did YOU get a key? All right, go in.

User avatar
siyoa
Posts: 177
Joined: Fri Apr 21, 2017 3:19 pm

Re: fleet pane showing embarked unit

Postby siyoa » Tue Feb 25, 2020 2:20 am

had a chance to run the game, I think I see what you mean
Attachments
yoral.JPG
yoral.JPG (24.22 KiB) Viewed 4266 times
How did YOU get a key? All right, go in.

DanTheTerrible
Posts: 43
Joined: Fri Feb 22, 2019 11:28 am

Re: fleet pane showing embarked unit

Postby DanTheTerrible » Tue Feb 25, 2020 6:14 am

If you're still interested, I run my monitor at its native resolution of 1920 x 1080. And yes, your pictures look very much like what I am seeing.

User avatar
siyoa
Posts: 177
Joined: Fri Apr 21, 2017 3:19 pm

Re: fleet pane showing embarked unit

Postby siyoa » Tue Feb 25, 2020 6:39 am

a bit different approach, as you mentioned renaming ships, it is part of a tool-tip when mouse-over ... no scaling or visibility issues
Attachments
PopReport.zip
(111.53 KiB) Downloaded 358 times
tooltip_units_01c.jpg
tooltip_units_01c.jpg (94.67 KiB) Viewed 4259 times
How did YOU get a key? All right, go in.

DanTheTerrible
Posts: 43
Joined: Fri Feb 22, 2019 11:28 am

Re: fleet pane showing embarked unit

Postby DanTheTerrible » Tue Feb 25, 2020 5:20 pm

The icons looked really cool. Until you realize Arioch deliberately developed his art for ships and population icons to have matching color schemes for both, so when an empire's transports are loaded with the base empire population the population icons blend right in. It doesn't help that Yoral and Teros are the two physically smallest statured main races, with smaller icons to match, and those were by sheer bad luck the first two I happened to test your mod with.

Edit: Looking at your phidi upload I see more detail than I am used to. I think you are running the game at a higher graphics quality than I normally bother with.

Edit2: Yeah, I had "simplified graphics" turned on. I tried turning it off but it doesn't make much difference to the icon visibility.

DanTheTerrible
Posts: 43
Joined: Fri Feb 22, 2019 11:28 am

Re: fleet pane showing embarked unit

Postby DanTheTerrible » Tue Feb 25, 2020 5:45 pm

Tested your download and the text rollover seems to work fine. I suspect some people will prefer the icons so you might try to keep both options if you get around to integrating this stuff. And you deserve a big thank you for all your work.

User avatar
PrivateHudson
Posts: 67
Joined: Tue Feb 12, 2019 7:59 am
Location: Chelyabinsk, Russia

Re: fleet pane showing embarked unit

Postby PrivateHudson » Wed Feb 26, 2020 8:18 am

Very useful, thank you, Siyoa! The icons indeed could be a bit larger, but bundling with a must-have PopReport is quite convenient.

User avatar
siyoa
Posts: 177
Joined: Fri Apr 21, 2017 3:19 pm

Re: fleet pane showing embarked unit

Postby siyoa » Sat Feb 29, 2020 6:16 am

I am semi happy with icons now, please see first post for files, population report is no longer part of this mod, please download it separately

unit_icon_final_01c.jpg
unit_icon_final_01c.jpg (44.85 KiB) Viewed 4154 times
How did YOU get a key? All right, go in.


Return to “Modding”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron