Page 4 of 111

Re: Report - Current Bugs and Issues

Posted: Tue Dec 01, 2015 6:57 pm
by Gyrfalcon
I think there may be a scaling problem with different kinds of colonists. This is an enemy world, so maybe that makes a difference, too.

Re: Report - Current Bugs and Issues

Posted: Tue Dec 01, 2015 7:52 pm
by sven
Gyrfalcon wrote:I think there may be a scaling problem with different kinds of colonists. This is an enemy world, so maybe that makes a difference, too.


Yeah, I can replicate that one. The scaling should be correct in the UI for controlled worlds, but, the Ship Status panes and non-controlled planet panes both share the same UI elements, and both are overdue for an update. (You may notice that their frames have a slightly different style than any of the frames in the newer UI elements.)

edit: Nevermind! Looks like a change I made in the last day or so lead to the decapitation of all gremak pop icons. Um. That's a bug. Give me a minute...

edit2: Should be fixed on dev, r14294.

Re: Report - Current Bugs and Issues

Posted: Wed Dec 02, 2015 12:49 am
by Arioch
TAKE THAT Gremak scum!

Re: Report - Current Bugs and Issues

Posted: Thu Dec 03, 2015 9:15 pm
by Gyrfalcon
I consistently hear a loud "pop" when starting the game. It happens whether I see the updater or not.

Re: Report - Current Bugs and Issues

Posted: Thu Dec 03, 2015 10:12 pm
by sven
Gyrfalcon wrote:I consistently hear a loud "pop" when starting the game. It happens whether I see the updater or not.


Is this something that's started recently, or an issue you've had for a while?
Do you have music enabled?

Re: Report - Current Bugs and Issues

Posted: Fri Dec 04, 2015 9:28 pm
by Gyrfalcon
sven wrote:Is this something that's started recently, or an issue you've had for a while?
Do you have music enabled?

I think I first noticed it about a month ago, but it may have been before that. It happens while the SiS logo is in the middle of the screen before the game proper starts. I have Music volume at 0.

Re: Report - Current Bugs and Issues

Posted: Mon Dec 07, 2015 3:25 am
by Gyrfalcon
game_643 is a bug I got at the end of a turn, maybe something to do with farming?

ETA: I was not able to Igonre it and keep going.
ETA: Reloading from the autosave did not allow me to continue.

Re: Report - Current Bugs and Issues

Posted: Mon Dec 07, 2015 8:00 pm
by sven
Gyrfalcon wrote:game_643 is a bug I got at the end of a turn, maybe something to do with farming?


Thanks for this report. The problem was related to the interaction between farming and the "containment fields" tech. As of r14322 (currently on 'dev'), your trade ship's ability to earn coins, and their ability to carry food, should both be increased after researching "containment fields". (In older builds, the bonus was applied inconsistently, which could lead to logic errors like this one.)

Re: Report - Current Bugs and Issues

Posted: Tue Dec 08, 2015 9:31 pm
by Gyrfalcon
game_644 looks to be a slightly different bug than before. Ignoring it did not allow the turn to be processed, so this is another game-stopper.

Re: Report - Current Bugs and Issues

Posted: Tue Dec 08, 2015 9:32 pm
by sven
Gyrfalcon wrote:game_644 looks to be a slightly different bug than before. Ignoring it did not allow the turn to be processed, so this is another game-stopper.


thanks again. it's another glitch caused by the same core issue. should be fixed on dev. (r14345).

Re: Report - Current Bugs and Issues

Posted: Wed Dec 09, 2015 3:51 pm
by Gyrfalcon
sven wrote:
Gyrfalcon wrote:game_644 looks to be a slightly different bug than before. Ignoring it did not allow the turn to be processed, so this is another game-stopper.


thanks again. it's another glitch caused by the same core issue. should be fixed on dev. (r14345).
I was able to move to the next turn with the current dev build. Although I can't seem to find the version inside the game.

Re: Report - Current Bugs and Issues

Posted: Wed Dec 09, 2015 5:59 pm
by sven
Gyrfalcon wrote:I was able to move to the next turn with the current dev build. Although I can't seem to find the version inside the game.


It should appear above the main menu when you first start the game, in the top-right hand corner. "Beta build version: XXXX".

Re: Report - Current Bugs and Issues

Posted: Wed Dec 09, 2015 8:21 pm
by Gyrfalcon
Would it be possible to have it visible in the Options screen so I don't have to quit to the main menu?

ETA: Never mind, I can get back to the game from the main menu without having to reload the game.

Re: Report - Current Bugs and Issues

Posted: Sun Dec 13, 2015 6:16 pm
by halftea
sven wrote:Do they remain invisible after shutting down the game and reloading?


Yeah, it is persistent, although I'm about to test with a total system reboot to see if that resolves it.

sven wrote:Also -- I'm seeing a bunch of errors related to the sound library in your logs -- have you noticed any strangeness related to the in-game music? Have you been running with the sound on, or off?
'

I actually have the sound off atm. Do I need to turn it on?

Re: Report - Current Bugs and Issues

Posted: Sun Dec 13, 2015 6:20 pm
by sven
halftea wrote:
sven wrote:Also -- I'm seeing a bunch of errors related to the sound library in your logs -- have you noticed any strangeness related to the in-game music? Have you been running with the sound on, or off?

I actually have the sound off atm. Do I need to turn it on?

The sound errors are actually date stamped as having happened on Thursday, so, whatever's causing the disappearing bases, it's probably not immediately connected to those errors. There have been a handful of reports of strangeness related to the game's sound lately, however, so I'm interested in anything you might have noticed.